dissabte, 6 de febrer del 2010

Haití...o Tahití?


Per un ridícul error part de les tropes especials de Romania no va poder arribar a Haití per ajudar a mantenir la llei i l'ordre. En lloc d'Haití dels alts funcionaris romanesos van enviar els seus soldats a Tahití.

Així, alguns soldats van arribar al paradís turístic de Tahití mentre que la resta va arribar al veritable infern humanitari. Es va informar que els soldats van ser acollits a l'illa paradisíaca amb mofes i riures.

Els militars romanesos havien de dur 2.000 tones d'ajuda humanitària a les víctimes del devastador terratrèmol d'Haití, càrrega que inclou aliments, medicines i altres productes de primera necessitat.

No se sap si el Ministeri de Defensa romanès faci un segon intent per a una expedició a Haití. No obstant això, el cap del Ministeri, Gabriel Opria, després del fracàs de l'operació va dir iracund als mitjans locals: "Haití, Tahití, Maití, Papití [Papeete] ... A l'infern amb tots ells!, ¡Sonen igual! ".

Actualment la llei i l'ordre en la ciutat devastada de Puerto Príncipe les mantenen 15.000 infants de marina nord-americans i les forces de pau de les Nacions Unides.

(font: Russia Today)

5 comentaris:

Basileia ha dit...

això és cert????

tempesta negra ha dit...

El portal romanès times.ro va decidir fer broma amb tot el món i va emetre un missatge satíric que informava que Romania havia comès un error i va enviar les seves tropes amb ajuda humanitària a Tahití, "paradís turístic", en lloc d'a l'illa antiplana d'Haití, devastada per un terratrèmol.

En la notícia se esmentava el "comentari" del ministre de defensa romanès, Gabriel Oprea, que va justificar el seu error amb la gran quantitat de noms geogràfics que tenen un acabament semblant: "Haití, Tahití, Maití, Papití... A l'infern amb tots ells!, sonen igual! ".

La notícia revelada va ser presa seriosament per diversos mitjans del món que no van tardar a traduir-lo, que redactar-la i que publicar-la a les seves pàgines.

Tot va ser un acudit enginyós dels autors de la pàgina web que es dedica a la difusió de notícies insòlites i, de vegades, una mica confuses o exagerades.

Després, el lloc romanès va declarar haver inventat la notícia "sense pensar en la repercussió que podria provocar" i va demanar disculpes a tots els que "se la van empassar".

Cal aclarir que les notes 'serioses' que van aparèixer en els mitjans mundials i que es referien al "paradís de Tahití", tambien distaven bastant de la realitat. A l'inici de febrer, l'illa de la Polinèsia Francesa va ser fuetejada per un cicló tropical, amb forts vents i ones gegants que van esfondrar cents d'habitatges i van causar nombrosos danys materials.

http://actualidad.rt.com/actualidad/internacional/issue_3908.html

Anònim ha dit...

Això demostra que poc ens podem fiar del que diuen els mitjans. No podien gavier contrastat la notícia?

Basileia ha dit...

Que no ens podem fiar dels mitjans és un fet, sobretot d'alguns... Però tot i així estem millor que a altres països com per exemple Itàlia a on els mitjans de comunicació són lo pitjor del món...

martin ha dit...

crec ens van prendre els pel..a mi el primer xdd