dissabte, 2 d’agost del 2008

D'Ítaca a Amsterdam


De la viqui:

Oleguer Presas i Renom, conegut amb el nom d'Oleguer, és un futbolista català, nascut a Sabadell (Vallès Occidental) el 2 de febrer de 1980. Estudià a l'escola Sant Nicolau de Sabadell i és llicenciat en Economia per la UAB.

Procedent de la UDA Gramenet, va entrar al segon equip del FC Barcelona l'any 2001 a l'edat de 21 anys. La temporada següent, l'entrenador Louis Van Gaal el va fer debutar al primer equip, on s'ha consolidat a l'eix de la defensa, ocupant puntualment la posició de lateral dret. La concentració i la sobrietat són les dues grans qualitats d'Oleguer. Molt incisiu en la defensa dels davanters de l'equip contrari, gràcies a la seva alçada destaca també pel seu joc aeri.

Tot i que no acostuma a jugar la pilota des de la defensa, també participa amb els jugadors del mig del camp per treure el joc controlat des del darrera, tot i que no és un dels seus punts forts.


Té simpaties pels moviments de l'Esquerra Independentista, alhora que va ser cridat pel Subcomandante Marcos per jugar un partit benèfic a Chiapas.

El dia 30 de març del 2006, va presentar el seu primer llibre "Camí d'Ítaca" (ed. Mina) juntament amb el poeta sabadellenc -i amic personal seu- Roc Casagran. Al llibre, Oleguer reflexiona sobre el títol de Lliga que va conquerir el FC Barcelona la temporada passada, fent un recorregut cronològic des del moment en què el Barça guanya la Lliga al camp del Llevant fins a la celebració al Camp Nou. Però també hi barreja la seva visió sobre per exemple la lluita antifranquista o la guerra de l'Iraq. A l'inici de cada capítol s'inclou una cita de diversos autors com Groucho Marx, Vázquez Montalbán, Rafael Alberti, Manu Chao, Joan Brossa o Calderón de la Barca.

L'any 2006 rep el premi President Companys pel seu suport a les seleccions esportives catalanes.

___________________________________________________________________


Dels pocs jugadors que valen la pena com a persona, que no es limita només en agafar una bona merda cada 2 dies, portar-se al llit a 200 noies i dir blat avui i demà caca de vaca. Ah, i no s'arronsa davant la premsa.

Molta sort per Amsterdam!

2 comentaris:

Snowy ha dit...

Hola! M'he passat per aquí, epsero que no t'importi. M'ha semblat molt interessant el teu bloc, pq tens unes idees semblants a les meves... Si no et fa res, i a Basileia tampoc, navegaré també per aquesta tempesta.

PER cert: Oleguer hauria de ser el model de molts jugadors i de molts catalans... Em van explicar que en un partit que va ser baixa d'última hora, per una soposada grip, va pasar la nit la cuartelillo. El van detenir per una manifestació antifeixista o alguna cosa així, ja no recordo els detalls...

I citant "viatge a Ítaca"... espero que el seu camí sigui llarg, ple d'aventures, ple de coneixences...

Snowy

PD: a nosaltres ens é sigual si ZArautz és piho, anem al camping i a fer rutes! :P

M. ha dit...

Val, no t'has copiat xD