dilluns, 8 de juny del 2009

Els pirates desembarquen al Parlament Europeu.


El Partit Pirata, una formació creada fa només tres anys, que defensa un internet lliure, va aconseguir un eurodiputat a Suècia amb un 7,1% dels vots. La irrupció d'aquesta força política, que demana una reforma de les lleis sobre els drets d'autor i patents i reforçar el dret a la privacitat, s'ha traduït en un eurodiputat per Suècia, després de situar-se com la cinquena candidatura més votada. El seu resultat ha estat encara millor del que li donaven les últimes enquestes, que li atorgaven al voltant del 6% dels vots.

El Partit Pirata ha aconseguit el vot del 7,1% dels electors a Suècia. La formació defensa una reforma de les lleis de copyright i patents, reforçar el dret a la privacitat i una UE més democràtica i transparent. Els resultats milloren en més d'un punt les estimacions que havia donat un estudi de la cadena pública de televisió SVT, que ha indicat que el Partit Pirata ha estat la força més votada entre l'electorat jove.

Així, encara que els guanyadors de les eleccions han estat els socialdemòcrates, amb un 26% dels vots i cinc eurodiputats, el Partit Pirata ha aconseguit situar-se com la cinquena formació més votada en la seva estrena en uns comicis europeus.

El partit va ser creat el 2006 per l'empresari informàtic Rickard Falkvinge. Aquell mateix any, en les legislatives anterior en què va comparèixer, el Partit Pirata es va quedar amb el 0,63% dels vots, però ara ha estat el protagonista de la campanya, després d'experimentar un espectacular augment en el seu suport arran del cas judicial contra "The Pirate Bay".


(font: 3/24)

3 comentaris:

Basileia ha dit...

I aquests no es presentaven per aquí??? jo els hagués votat, amb lo que hi havia per triar...

tempesta negra ha dit...

no ho sé, sé que al 2007 s'han donat d'alta al registre del ministeri, però ho dubto molt, perquè no he sentit que es presentarien

si fos així no m'ho pensaria dos cops a les eleccions XD

SERGIBR ha dit...

Podrien haver buscat altres sigles.