dimarts, 2 de juny del 2009

Terrorisme antiavortament

Un metge avortista ha mort tirotejat en una església luterana de la localitat nord-americana de Wichita, a Kansas. Assistia a la cerimònia religiosa en què la seva dona cantava a la coral. George Tiller era un doctor molt conegut, ja havia estat objecte d'un altre atemptat, perquè la seva feina generava l'oposició dels actius grups antiavortistes dels Estats Units. La policia ja ha detingut el suposat autor de la seva mort i investiga si era un activista contrari a les seves pràctiques.

George Tiller era un conegut metge avortista de l'estat nord-americà de Kansas. Aquest diumenge a la tarda va anar a la missa de diumenge de l'Església luterana on assistia habitualment per fer-hi d'acomodador. Però la seva visita va acabar de la pitjor manera. Just a l'entrada del temple, Tiller va morir tirotejat. La policia assegura que ha detingut el responsable dels fets, un home de 51 anys que, segons els agents, hauria actuat sol. El detingut també va amenaçar amb l'arma dos homes més que volien intervenir i, finalment, després de cometre el crim, va fugir amb cotxe.

Tiller, de 67 anys, i la seva clínica eren objecte d'agressions per part de grups antiavortistes des de feia dècades. Setze anys enrere una activista, que encara compleix condemna per aquells fets, ja li havia disparat i ferit als dos braços.
Els antiavortistes també el van portar a judici, acusant-lo de violar les normes que regeixen les intervencions, perquè practicava avortaments en gestació avançada. Però el jurat el va declarar innocent.

D'altra banda, Operació Rescat, un grup antiavortista que s'ha manifestat moltes vegades davant de la clínica, n'ha condemnat l'assassinat.

(Font: canal 3/24)

1 comentari:

Basileia ha dit...

Qui són aquestes organitzacions per opinar sobre la vida de la resta? Definitivament és molt fàcil opinar quan no t'ho veus en la situació, caldria veure que farien ells. Ningú pot jutjar. Un metge és lliure per practicar avortaments igual que una dona és lliure per fer-se'l. Semble que tornem al segle XIX