dilluns, 22 de setembre del 2008

Antena3 Torturavision.


Alguns i algunes de vosaltres us preguntareu què c** faig veient un canal d'aquest tipus. La resposta és simple: no era per voluntat pròpia.

Anem al gra. A les pseudonotícies del migdia, poc després de les típiques "gota fría en el Nordeste, atascos en los colegios" d'aquestes dates hi aparegueren dues notícies relacionades amb el món de la tauromàquia. Tractaven de les gestes d'un tal Tomás (com a cognom, el nom ni tan sols el recordo, ni ganes), de com torturava (ells en diuen "torear") un animal que no li ha fet res, només que ha tingut la mala sort d'haver nascut a un Estat poblat per garrulos, on la mofa dels altres, les faltes al respecte i la humiliació resten a l'ordre del dia.

Bé, doncs un cop explicada la seva gesta, el seu tractament de la notícia (com de costum en una cadena com aquesta) és purament intencionat: remarquen que es va fer a la sempre nacional i socialment conflictiva Barcelona, ciutat declarada (teòricament) antitaurina pel fals ajuntament socialista, que la plaça estava amenaçada de tancament imminent (?) però que, "afortunadament", el públic va demostrar que Barcelona és i serà sempre taurina. A vegades em pregunto d'on surt tot aquest públic, perquè que jo sàpiga no he conegut mai a cap aficionat a aquest "esport", ni de mitjana, ni de gran, ni de petita edat. I suposo que la meva experiència es correspon amb bona part de vosaltres (majoritàriament o no, però no crec que el meu cas sigui de 4 frikis d'internet). Pot ser que certes associacions i certs partits polítics s'encarreguin, un cop més, d'organitzar excursions en autocar, com passava a les manifestacions pro-transvasament? Pot ser que certes agències turístiques encara difonguin als turistes el tòpic de "paella-toros-siesta", oblidant que hi ha una realitat amagada a Barcelona? Allà ho deixo.

3 comentaris:

nuriet ha dit...

Les notícies d'A3 semblen simplement una crònica de successos. Es limiten a tractar la realitat tan frívolament com poden i aprofiten per enaltir l'espanyolisme caspós i ranci.
En fi... A3 perjudica greument la salut.

Catlliure ha dit...

Prime de tot felisitiats per el blog i dir que continuis endevant! ;)

Ja dins el tema jo veig a Antena3 com una cadena espanyolista i desde alguns punts raciste, nomes informen dels que els agrade i desde el seu punt de vista, un dia vaig comparar les noticies del mateix dia des de difrents canals... Amb antena3 ... no caldir res simplement perjudica desde el punt de vista seu a Catalunya i a Euskal Herria!

Salut i Visca Catalunya Lliure!!*!!
(5 març brusel·les)!

www.catlliure.tk

esteve ha dit...

Lo de la Monumental de Barcelona te la seva conya, doncs es veritat que a la capital catalana ENCAR queden nostàlgics afeccionats a la tortura dels braus, però no amb nombre suficient com per omplir la plaça, per tant el que van fer els "amigos de la tauromaquia" va ser portar una colla de vols charters i una pila d'autocars plens de gent a la "fiesta". No dono quantitats per que no les recordo, però les dades es poden buscar a les hemeroteques.
Salut i República